Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Om arbejdet i skolebestyrelsen

I Danmark er der god tradition for, at forældre har indflydelse på deres børns skolegang. I folkeskoleloven understreges samarbejdet om børns udvikling og trivsel mellem skolen og forældrene flere steder. Blandt andet i formålsparagraffen: § 1:

Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling.

Det enkelte barns trivsel på skolen er selvfølgelig afhængig af klassen, kammeraterne, og hvordan det i det daglige går i skolen. Men skolebestyrelsen har indflydelse på en række overordnede forhold, der har stor betydning for elevernes skolegang.

Skolebestyrelsen er en del af skolens strategiske ledelse. Skolebestyrelsens formål er bl.a. at sætte mål og rammer for skolens virksomhed inden for de overordnede rammer, som fastsættes af Folketinget, undervisningsministeren og Skanderborg kommune. Det handler om at sætte rammerne for, at børn og unge dannes og uddannes, i samarbejde med familierne – fra de starter i børnehaveklassen, til de forlader skolen efter 9. klasse.

 

Læs mere om hvad en skolebestyrelse er her: